Inloggen

Zoeken

 terug naar vorige scherm
Funkey op HCP

 
24-9-2017 | 

Funkey is een lesprogramma voor kinderen van 4-8 jaar van alle basisscholen in Nederland. FUN in goed leren bewegen staat centraal, ofwel is KEY. Funkey is méér dan hockey en bestaat uit een breed beweegaanbod. Een Funkey les wordt gegeven in kleine groepjes in 2 of 3 vakken en omvat loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Via het Funkey programma wil de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) bijdragen aan de motorische ontwikkeling van de Olympische generatie van 2028. 

Funkey in Pijnacker
In Pijnacker wordt Funkey gegeven op de velden van HC Pijnacker. Bij HC Pijnacker kunnen kinderen vanaf 6 jaar (groep 3) instromen in de Benjamingroep. Hier wordt op speelse wijze kennis gemaakt met het hockeyen. Funkey is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar (groep 1 en 2) die lekker willen bewegen. Het bewegen staat centraal tijdens de Funkey trainingen: plezier hebben in goed bewegen is het belangrijkste. De kinderen die meedoen met Funkey staan niet automatisch ingeschreven bij de Benjamins. 

Tijdens de Funkey trainingen wordt gewerkt in groepjes van maximaal 8 kinderen met een ervaren train(st)er als begeleider. De trainingen duren ongeveer 60 minuten en worden gegeven op een van de hockeyvelden van HC Pijnacker. Tijdens de training worden drie of vier onderdelen gedaan waarbij loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey centraal staan. De vorm van hockey bestaat uit knots- of ringhockey, de "echte” hockeystick met bal wordt pas vanaf de Benjamins gebruikt. 

Inschrijven Funkey 
Inschrijven voor de Funkey trainingen op HC Pijnacker gebeurt per periode
Er zijn drie periodes per seizoen van 8 trainingen per "cursus”. 
In september start er weer een cursus: 
-Zaterdag 30 september van 8:30 tot 9:30 

Meer informatie of inschrijven voor de Funkeycursus of -proefles? Kijk op http://www.movendo-fun.nl/funkey 


NB De kinderen worden niet ingeschreven op de wachtlijst bij HC Pijnacker. Wil uw kind gaan hockeyen in de toekomst? Dan kun u hem/haar aanmelden via de website van de HCP.Bijlage: Funkey-poster-sept2017(1).pdf