Inloggen

Zoeken

 

Grote Club Actie
Sponsoren

Superlotkopers


terug naar vorige scherm
Zonder vragen geen antwoorden. Verlichting veld 1

 
7-2-2018 | 

Ik hoor "verhalen" dat HCP niets aan de kapotte veldverlichting doet en dat het kapotte glas van de ingang ook maar gewoon blijft zitten. Voordat ik verder ga in uit te leggen hoe het komt dat het lijkt dat er niets gedaan wordt aan de "uitdagingen" van het HCP complex wil ik graag vragen aan jullie om met ons te communiceren. Niet mopperen in de gangpaden of klagen bij de buurman, maar gewoon de vragen stellen. Je kunt deze (en andere opmerkingen en/of suggesties) stellen via [email protected] ! of uiteraard gewoon bij de desbetreffende commissies. Zonder vragen zijn er namelijk ook geen antwoorden.

Tijd om de update te geven over (de reperatie van) de veldverlichting veld 1.

Begin december 2017 is de hoofdzekering van de verlichting op er spontaan "uit" gesprongen. Er was (ergens) een kortsluiting ontstaan. Nadat de monteurs zijn geweest om het op te lossen, hebben de lampen het toch zo'n 3 uur gedaan die avond waarop de helft van de verlichting met een goede plof weer "uitviel". Vanwege de eindejaar sluiting van het storingsbedrijf, zijn er begin januari weer afspraken gemaakt om langs te komen (Elk moment dat er een monteur/leverancier komt, zal de accie en/of bar moeten zorgen dat er iemand aanwezig is om iig het complex te openen). Helaas was die dag het heel hard gaan waaien en mochten de monteurs niet de masten inklimmen. Er is een later tijdstip opnieuw gepland. Nieuwe monteurs, nieuwe kansen, echter werd er geconstateerd dat de bedrading aan de clubhuis zijde "ergens" sluiting veroorzaakt. Hierop is besloten om deze kabel te ontkoppelen om grotere problemen te voorkomen. Voor zover hield het even op...

Afgelopen dagen heeft de accie en ondergetekende 2 gesprekken gehad met de monteurs en meerdere personen van de gemeente (daarvan huren wij de lichtmasten). Hieruit kwam het oordeel dat wellicht de bekabeling misschien wel "oud en versleten" zou kunnen zijn. Dit valt helaas ook niet 1-2-3 te repareren. Plan van aanpak is in 2 fases uitgezet. a) zo snel mogelijk een nood-oplossing maken, zodat wij (HCP) veld 1 ook 's avonds weer kunnen gebruiken om te trainen en b) onderzoeken hoe het best een definitieve oplossing tot stand kan komen (hierbij rekening houden met ouderdom kabels/masten, verplaatsen stoppen kast naar HCP, 4de veld, etc). Laatstgenoemde zal zeer waarschijnlijk niet vóór de zomer plaats kunnen vinden.

Wel is er vandaag groen licht gegeven voor het maken van een nood-oplossing. Er zal een tijdelijke (bovengrondse) kabel worden getrokken om de masten met elkaar te verbinden. Deze zal binnen het veld in een aparte buis worden gelegd. Dit is niet ideaal en we zullen onze leden ook goed moeten uitleggen dat ze deze buis niet (met ballen) kapot hoeven te slaan om te kijken wat er in zit.

Werkzaamheden zullen morgen (8 februari) aanvangen. Waar nodig zal ik verdere informatie in een nieuw nieuwsbericht delen.

Ook is de accie bezig met de ruit-schade die is veroorzaakt tijdens de storm door de "rolstoelplaat". Helaas is zo'n ruit erg prijzig en is dit een proces van offerte aanvragen, bij verzekering neerleggen, bestellen, inplannen, vervangen, etc. Praktijk leert ons dat daar een meestal een aantal weken overheen gaat. Geluk bij ongeluk is wel dat het de accie gelukt is om per direct de tegels bij de ingang te laten ophogen (deze plannen lagen er al een tijdje) zodat de losse plaat niet meer nodig is. Persoonlijk ben ik erg content met het resultaat. In dit zelfde project wordt er op dit moment de laatste hand gelegd aan de fietsenstalling om aan de kant van het inspeelveldje een flink aantal beugels te plaatsen waar fietsen tegenaan geplaatst kunnen worden. Op deze manier hebben we nog meer plekken kunnen realiseren voor de fietsen, zodat niemand meer een excuus heeft om zijn fiets mee te nemen verder het complex op ipv net als andere, de fiets in de fietsenstalling te plaatsen.

Heel lang verhaal om te vertellen dat er achter de schermen echt hard wordt gewerkt door verschillende mensen, ook al is dat niet altijd zichtbaar.

Rest mij om hierbij toch ook een oproep te doen voor vrijwilligers die Marc door de weeks af en toe kunnen bijstaan/helpen met ons complex er toonbaar uit te blijven laten zien. Ook al kan je maar 1 of 2 uurtjes per maand. Alle hulp is hierbij welkom. Laat het mij weten, dan geef ik het door, of stuur zelf een email naar [email protected]

Groet en graag tot horens en of ziens op HCP
Art Zoutendijk ([email protected])
Bestuurslid met als portefeuille (o.a.) accommodatie commissie.