Commissie: Keeperscommisie

Keepen is leuk, keepen is hard werken, keepen is techniek, keepen is de ballen wegwerken!

My goal is to stop yours!


Wij zijn de keeperscommissie, oftewel KeepersCie. Heb je een vraag? Mail ons dan op [email protected]  of schiet ons aan op de club.

Wat doen wij?
HCP is blij met de keepers van de club en wil graag dat de keepers van jongs af aan een goede training en begeleiding krijgen. De KeepersCie regelt allerlei zaken voor alle keepers van HCP.

  • We ondersteunen de coaches, trainers en keeperstrainers jaarlijks bij de indeling van de keepers voor de teams.
  • We zorgen voor keeperstrainers, opleiding voor de trainers en maken een trainingsindeling voor alle keepers (vast keepers en wissel-keepers).
  • En we organiseren twee keer per jaar een keepersclinic voor alle keepers van alle teams. Een veldclinic en een zaalclinic.
Keeperstrainingen
Als keeper heb je een goede techniek nodig en een flitsend reactievermogen. Ook moet je niet bang zijn voor de bal en lef hebben om de tegenstander af te schrikken.

Alle keepers krijgen 1x per week een keeperstraining van 1 uur. We proberen de training zo veel mogelijk op dezelfde dag te plannen van de eigen teamtraining. Soms kan dit (deels) overlappen met deze teamtraining.

Trainingen voor Selectieteam keepers
De selectiekeepers van HCP krijgen training van Salman Akbar. Salman Akbar is tweevoudig Olympiër voor Pakistan en eigenaar van Salman Goalkeeper Academy (SGK Acedemy). Sinds 2018 is hij de trainer van de nationale keepers van Japan en heeft hij vijf sterke clubs in Nederland op keepersgebied onder zich, waaronder ook HCP.


Trainingen voor Breedteteam keepers 
Alle vaste keepers van de breedteteams krijgen training van de HCP-keeperstrainers. De HCP keeperstrainers maken voor deze trainingen gebruik van de trainingsmodule van SGK Academy Zo krijg je als keeper ook steeds weer andere oefeningen.

Alle wisselkeepers (keepers van teams die geen vaste keepers hebben) krijgen ook 1x per week een keeperstraining van onze HCP-keeperstrainers. Omdat de keepers van deze teams vaak wisselen, krijgen ze de basisprincipes aangeleerd. Wil je later toch vaste keeper worden, dan kunnen we kijken of je kunt aansluiten bij een trainingstijd van de vaste keepers.


Keepersclinic voor alle keepers
Twee keer per jaar organiseren we voor alle keepers een keepersclinic.
  • Een veldtraining, in samenwerking met SGK Academy en onder leiding van Salman Akbar.
  • Een zaaltraining voor de start van het zaalseizoen, om de zaaltechnieken weer te oefenen.

Deze trainingen zijn niet alleen hard werken, maar vooral ook heel veel plezier als keepers onder elkaar.

 


Opleiding Keeperstrainers
De HCP keeperstrainers krijgen meerdere keren per jaar een praktijktraining via SGK Academy. Ook maken we als club gebruik van de trainingsmodule van SGK Academy. Zo krijgen de keepers regelmatig nieuwe oefeningen tijdens de training.

Wil je ook keeperstrainer worden? Geef dit door aan de KeeperCie, via: [email protected]

Wil je ook keeper worden?

" Nog niet alle teams hebben een vaste of duo-wisselkeeper. Ben je enthousiast, heb je lef en ben je niet bang voor de bal? Word ook keeper!

Keepers zijn heel belangrijk voor een team, want ja als de tegenpartij door de verdediging heen komt, ben jij degene die de bal moet stoppen. We willen als HCP dan ook graag voor zoveel mogelijk teams een vaste keeper, of twee keepers die de keepersbeurten met elkaar delen.

Ben je nog geen keeper, maar zou je het wel eens willen proberen? Laat dit dan weten binnen je huidige team en aan de KeeperCie. Wij kunnen dan samen met jou kijken of je een paar keer een training mee kunt doen, om het keepen en de keeperstrainingen te verkennen. En met je coach en trainer van je team kun je overleggen of je ook eens een wedstrijd kunt keepen.