Fithockey

Wat is fithockey?

Fithockey is veilig bewegen in groepsverband, buiten sporten, gezond bewegen, veel plezier hebben en sociale contacten opdoen. Je bent 55+ en wilt blijven bewegen. 

Er zijn twee groepen (beide gemengd dames en heren), één groep speelt met knotsen en één groep met hockeysticks.


Geen hockeyervaring nodig

Bij Fit-knotshockey speelt men met een zachte kunststof knots en een grote zachte bal. Door het gebruik van deze veilige materialen is deze vorm van hockey geschikt voor senioren mét en zonder hockeyervaring. Fit-knotshockey kan op elke leeftijd en met ieders fysieke gesteldheid worden gespeeld. Fit-stickhockey vereist geen grote hockeyervaring, maar wordt wel met een hockeystick en hockeybal gespeeld. Door de trainingsopbouw maakt een beginnende speler op een goede manier kennis met het spel. Door de kleinere harde bal en de stickslag zit er meer snelheid in het spel. 


Opbouw van de training

Bij beiden groepen begint de training met een warming-up om de spieren los te maken, daarna volgen oefeningen om de technische vaardigheden met knots en stick aan te leren en/of in te oefenen en het geheel wordt afgesloten met een onderling partijtje.

Het plezier in het bewegen in teamverband, sociale contacten, maar ook het buiten sporten is heel belangrijk bij beide spelen. Na de training is er de gelegenheid om gezamenlijk gezellig een kop koffie en/of thee te drinken in het clubhuis.

De onderstaande filmpjes geven een goede impressie van beide groepen: 
Aanmelden

Wil je meedoen met fithockey? Vul dan het aanmeldformulier op onze website in. Zodra er plek is om te starten, ontvang je per e-mail een uitnodiging. Meer info over de contributie is hier te vinden.


Praktische informatie Fithockey:

Locatie:

HC Pijnacker (Sportlaan 6), veld 1.

Tijd:

Donderdag van 9.00 tot 10.30 uur fit-stickhockey

Donderdag van 10.30 tot 11.30 uur fit-knotshockey

Vragen?

Neem contact op met één van onderstaande contactpersonen:

Henny Antonissen, [email protected], 06 5210 4365

Thea van den Hout, [email protected], fit-stickhockeytrainer

Piet Perrels, [email protected], 06 4134 4833, trainer fit-knotshockey